Lokma tatlısının malzemeleri nelerdir? Lokma tatlısının malzemeleri nelerdir?, Lokma hamurunun içine ne koyulur?, Lokma nedir ve nasıl yapılır?, Lokma tatlısı yaparken çıtır çıtır olması için ne yapmak gerekir?, Lokma tatlısının içinde yumurta var mı?, Şerbetli lokma tatlısı nasıl yapılır?
Lokma tatlısının malzemeleri nelerdir?
Lokma hamurunun içine ne koyulur?, İzmir Lokması olarak da bilinen lokma tatlısı her evde bulunan un, tuz, maya ve şeker ile yapılmaktadır.
Lokma hamurunun içine ne koyulur?
Lokma hamurunun içine ne koyulur?,
İzmir Lokması olarak da bilinen lokma tatlısı her evde bulunan un, tuz, maya ve şeker ile yapılmaktadır. Lokma nedir ve nasıl yapılır?
Lokma nedir ve nasıl yapılır?,
Lokma hamuru yapmak için un, maya, su ve şerbete ihtiyaç duyulur. Lokma tatlısı yaparken çıtır çıtır olması için ne yapmak gerekir?
Lokma tatlısı yaparken çıtır çıtır olması için ne yapmak gerekir?,
Lokma; un, maya, su ve tuz ile hazırlanan hamurun, sıvı yağda kızartılmasıyla hazırlanan, şerbetle tatlandırılarak servis yapılan bir tatlıdır. İzmir'de genellikle şerbet dökülerek tatlı olarak yenilmesine rağmen, bazı yörelerde pişi gibi şerbetsiz, peynir ile de yenilmektedir. Lokma tatlısının içinde yumurta var mı?
Lokma tatlısının içinde yumurta var mı?,
Bu yağın sıcaklığı farklı. İkinci yağın sıcaklığı daha yüksek. Hamur kabarana kadar lokmalar ilk yağda kalıyor sonra diğerine alıyoruz. Bu şekilde hem içi daha iyi pişiyor hem de çıtır olmasını sağlıyoruz" dedi. Şerbetli lokma tatlısı nasıl yapılır?
Şerbetli lokma tatlısı nasıl yapılır?,
Maya, tuz ve tozşekeri hamur yoğurma kabına alarak üzerine bir fincan ılık suyu döküp, mayanın kabarmasını bekliyoruz (birkaç dakikada kabaracaktır zaten) Üzerine yumurta ilave ederek karıştırıyoruz ve unu karışıma dökerek kaşıkla karıştırırken ılık suyu da ilave ediyoruz. Lokma hamuruna kabartma tozu konur mu?
Lokma hamuruna kabartma tozu konur mu?,
İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve 10 dakika kadar bu şekilde kaynatalım. Limon suyunu ekleyerek karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Mayalı lokma hamuru nasıl yapılır?
Mayalı lokma hamuru nasıl yapılır?,
Lokma hamuru için:
3 çorba kaşığı irmik. 1 su bardağından 1 parmak eksik un. 1 paket kabartma tozu. Lokma hamuru bekletilir mi?
Lokma hamuru bekletilir mi?,
İlk olarak maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabına alıp, karıştırıyoruz. 10 dakika kabarmasını bekliyoruz ve ardından suyu, tuzu ve yavaş yavaş un ilavesi yaparak yoğurmaya başlıyoruz. Ele hafif yapışan yumuşacık bir hamur elde ettikten sonra üstünü kapatıp, 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Lokma hamuruna sirke konur mu?
Lokma hamuruna sirke konur mu?,
Yaş mayayla ve yumurtasız hazırladığınız bir hamursa mayalandıktan sonra, oda sıcaklığında (çok sıcak olmayan bir yerde) yaklaşık 3 saat kadar bekletebilirsiniz. Kuru mayayla yaptığınız hamuru ise oda sıcaklığında 4-5 saat kadar bekletebilirsiniz. Tatlının Yumuşamaması için ne yapmalı?
Tatlının Yumuşamaması için ne yapmalı?,
Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı süt. 5 yemek kaşığı ılık su. 3 yemek kaşığı dolu dolu sirke. Lokma ne için Döktürülür?
Lokma ne için Döktürülür?,
Tatlınızın şerbetine limon koyarsanız, şerbetin zaman içerisinde kristalleşerek şekerlenmesini önlersiniz. Böylelikle hem tatlınıza hoş bir aroma kazandırmış olursunuz hem de tatlınızın şerbetini uzun süre muhafaza edersiniz. Lokma neden kabarmaz?
Lokma neden kabarmaz?,
Herhangi bir cenaze, hayır yapmayı istemek, kutlama, sünnet düğünü ve kandil gibi sebeplerle lokma dökülür ve döktürülür.